Weerter kick-off Jongeren Op Gezond Gewicht

Op 16 juni a.s. zal in Weert de kick-off plaatsvinden van alle activiteiten die rondom het convenant JOGG (Jongeren Op Gezond Gewicht) zijn ontwikkeld of nog in ontwikkeling zijn.

Geïnteresseerden en belanghebbenden zijn allen van harte welkom vanaf 11.00 uur in sportpark St.Theunis te Weert.

Gezamenlijk kunnen wij van Weert een succesvolle deelnemende gemeente van het JOGG-initiatief maken, dus kom op 16 juni ook meepraten en inspireren.

Hoe gezond wordt 2017 voor jou?

EEN GEZOND NIEUWJAAR! Dat willen we allemaal en we hebben het deze dagen aan anderen toegewenst!

Wat betekent gezondheid voor jou? Is dit vooral het ontsnappen aan vervelende of zelfs bedreigende ziektes? Is het een betere balans van inspanning en ontspanning? Is het meer rust of juist meer activiteiten? 

Met een gezonde leefstijl en gezonde eetgewoontes kun je zelf al heel veel doen om de kans op ziektes te verkleinen; doordat je met regelmatige beweging, buitenlucht en goede voeding je conditie en je weerstand verbetert functioneer je optimaal. 

Wanneer je op dit vlak voornemens hebt, is het goed om bij jezelf na te gaan of jouw wensen gebaseerd zijn op jouw eigen ervaringen en behoeften, of dat deze voortkomen uit voorbeelden van anderen in jouw werk- of privé omgeving. Daarnaast is het belangrijk dat je eventuele plannen voor verbetering geleidelijk aan introduceert. ("hardlopers zijn doodlopers")

Hoe je er nu ook voorstaat, besef dat er altijd hulp mogelijk is om een voor jou optimaal resultaat te bereiken! Een gezonde toekomst wens ik natuurlijk iedereen van harte toe! 

 

 

Back to business

ZOMER 2016

Na een flinke onderbreking waarin andere (werk)opties zijn overwogen, waarin we zijn verhuisd en waarin we onze draai in een nieuwe omgeving hebben gevonden, is het weer tijd voor actie. Met nieuwe ideeën, energie en enthousiasme wil ik ook in Weert mensen begeleiden naar een gezonde manier van leven.

Dit is wat ik het liefste doe, dus ik nodig iedereen die een steuntje in de rug kan gebruiken op weg naar een gezonde leefstijl uit om eens vrijblijvend te overleggen wat ik voor je kan betekenen. Uitgangspunt is dat tegen een geringe vergoeding een uitgebreid scala aan begeleidende activiteiten geboden kan worden, die het voor jou eenvoudiger maken over te stappen op gezondere gewoontes en gezondere producten! Leeftijd speelt geen rol als het gaat om verbeteringen invoeren in jouw dagelijkse leven; we beginnen eenvoudig met kleine stappen en voeren dit gelijkmatig op naar het niveau waar nieuw aangeleerde zaken tot vaste gewoontes gaan worden.

Denk hierbij ook aan begeleiding in lichaamsoefeningen die je thuis kunt uitvoeren, boodschappenrondje waarbij je leert gezonde alternatieven te kiezen voor ongezonde producten, kooksessies, wandelingen in kleine groep etc.

Spreekt dit jou aan, wacht dan niet langer en neem contact op voor een vrijblijvende afspraak! Je bent van harte welkom voor een kennismaking. t. 06 5384 8944

Vakantie voorbij....motivatie verslapt?

Pimp je motivatie voor een gezondere leefstijl op door focus op de voordelen en je hoofddoel: gezond en fit zijn:

1. De voldoening na sporten geeft een boost aan je zelfvertrouwen en een energie-kick;

2. Je zal door gezonde voeding en sporten je werk en andere verplichtingen beter aan kunnen; Je zult beter kunnen ontspannen en beter slapen;

3. Je gaat meer gebruik maken van spieren door te sporten, op den duur ga je dat zien aan je postuur;

4. Je zal mensen in jouw omgeving inspireren gezonde gewoontes over te nemen;

5. Je leert meer over de bereiding van lekkere en gezonde maaltijden;

6. Je gaat meer genieten van maaltijden wanneer de bereiding al jouw aandacht heeft;

7. Je krijgt de controle terug over je voedings- en snack-keuzes.

Dus stel niet uit tot morgen maar bedenk wat je vandaag nog kunt doen om weer in je gewenste patroon te komen. Ook jij verdient een gezonde balans in je leven!

Bijeenkomst Vrouwen van Nu Drenthe

Drenthe 1

Ben je (of word je) lid van Vrouwen van Nu? Het provinciale bestuur Drenthe heeft mij gevraagd een informatieve bijeenkomst te verzorgen aansluitend aan de vergadering van woensdagmiddag 9 april 2014 te Witten. Inmiddels heb ik de interactieve lezing verzorgd. De opkomst was massaal (ruim 250 personen) en maakte de interactie des te leuker. Hoewel de beschikbare tijd aan de krappe kant bleek, was het een geslaagde middag.

 

Drenthe 3      

"Met gezonde gewoontes naar een gezond gewicht!"

 

Balans in je lijf - balans in je leven

Discipline en compromissen.

Zoals bij zoveel facetten in het leven gaat het ook bij een gezonde leefstijl om het maken van keuzes. Iedere dag krijg jij te maken met keuzes die gemaakt moeten worden als het gaat om taken voor werk, in huis, voornemens om te sporten, boodschappen, koken etc.

Hoe bewuster de keuzes gemaakt worden, des te groter de kans dat je tevreden zult zijn met de gevolgen. Voor dat bewustzijn is onder andere duidelijkheid nodig over wat voor jou echte prioriteiten zijn. De dagelijkse plichten die jij belangrijk vindt zullen met meer aandacht volbracht worden dan de bezigheden die je minder belangrijk of vervelend vindt. Het is dus belangrijk om je prioriteiten te hebben bij datgene wat jij persoonlijk nodig hebt op het gebied van voeding, beweging en ontspanning.

Daarnaast is het gezond om af en toe te kunnen afwijken van je discipline van verstandige maaltijden en sporten vanwege een feestelijke gebeurtenis of een spontane gelegenheid.

Na zo’n moment de draad weer oppakken is uiteraard wel belangrijk; zo blijft de gezonde koers de basis, en calorierijke snacks en drankjes een uitzondering! Kortom, een constant streven naar balans in discipline en af en toe compromissen!                               

In mijn boek “Over Appels & Peren” heb ik hieraan behalve een hoofdstuk ook een autobiografisch stukje gewijd, zie menu Home.